VBS Biest-Jager Waregem

NUTTIGE DOWNLOADS

 • Briefje middagmalen
 • Bericht van afwezigheid
 • Vroegtijdig school verlaten
 • Medicatieattest
 • Brief bij medicatie
 • Toestemming zelfstandig naar huis
 • Externe volgfiche


OUDERRAAD

vzw Ouderraad Biest-Jager

OUDERRAAD

   OUDERRAAD:   Een idee voor onze werking? Een opmerking of suggestie? De leden van de ouderraad hebben er steeds een luisterend oor voor of je kunt een mailtje sturen naar ouderraad.biestjager@ko-dewegwijzer.be

FOTOALBUM
LEDENLIJST
STATUTEN

Beste ouders,

De vzw Ouderraad Biest-Jager is een groep enthousiaste vrijwilligers die, samen met het schoolteam en de directie, mee gestalte wil geven aan het schoolproject. Dit doen ze met raad, maar het liefst van al met daden! Iedere ouder die zich wil engageren, wordt met plezier opgenomen in onze ouderraad. Door deze goede samenwerking konden (kunnen) wij doelstellingen bereiken die alleen maar in het voordeel kunnen spelen van de kinderen.

PParticipatie: Doorheen het schooljaar vergadert de ouderraad een aantal keer. De directeur neemt zo vaak mogelijk deel aan deze samenkomsten, alsook steeds enkele leerkrachten van beide vestigingen. Een ideaal moment dus om informatie uit te wisselen, suggesties te doen, vragen te stellen,.... Aarzel dus niet om een lid van de ouderraad aan te spreken als je iets wil aankaarten, we zijn graag jullie doorgeefluik.

HHelpende handen: Jaarlijks organiseert de ouderraad een aantal activiteiten. De opbrengst van deze activiteiten gaat integraal naar de kinderen en de school. Telkens steken enthousiaste ouders de handen uit de mouwen om deze taken tot een goed eind te brengen. Tal van losse medewerkers versterken hiervoor de vaste kern van de ouderraad. Ook het wekelijkse Tutti-Frutti-fruitje wordt ook deels betaald door de ouderraad.

IInformatiesessies handen: Op informatieavonden snijden sprekers thema’s aan die nauw aansluiten bij de leef- of schoolwereld van onze kinderen (leren leren, omgaan met angst, computergebruik op school en thuis,...). Een aanrader voor iedere ouder die zijn eigen ervaringen wil aanvullen met tips en advies van een deskundige.

FFinanciële steun: Als ouderraad geven we de school af en toe een financieel duwtje in de rug. De voorbije jaren werd hard gespaard waardoor de ouderraad bij de komende grote infrastructuurwerken helpt betalen . Ook de aankoop van enkele digitale borden werd door de ouderraad gefinancierd. En werd een groot bedrag uitgetrokken voor de vernieuwing van het dak van VBS Jager.

OOntspanning: De boog kan niet altijd gespannen staan. Af en toe maken we tijd vrij voor ontspanning en trekken we er met de leden een avond of een middag op uit.

VOLGENDE ORGANISATIES

 • 05

  NOV
  Vergadering ouderraad om 20 uur

  Locatie: VBS Biest

 • 26

  OKT
  Halloweenhappening

  Locatie: VBS Jager

OUDERAAD ZOEKT...

 • FRUIT(GROOT)OUDERS

  Elke week - op woensdag - krijgen de kinderen fruit, deels betaald door de ouderraad. Welke (groot)ouder wil een handje toesteken bij de verdeling?

VBS BIEST-JAGER

Bieststraat 75 - Waregem
Gentse Heerweg 12 - Waregem

Lid van

Scholengemeenschap De Wegwijzer